Tocanita de galbiori cu mamaliga

- - Fel principal

tocanita de galbiori cu mamaliga

In ultima vreme am fost fascinata de ciuperci salbatice. Bineinteles, nu m-am aventurat, ci m-am limitat la cele mai cunoscute ciuperci, si, ca sa fiu sigura, am consultat un site foarte bine documentat. Aici gasiti informatii pretioase despre ciupercile din tara noastra, si puteti citi despre o parte din miturile de care sunt insotite ciupercile salbatice.

Galbiorii, ca despre ei e vorba, pot fi gasiti si la supermarket, daca alegi sa ii cumperi de acolo, cat si la oamenii care traiesc din culesul ciupercilor, ceaiurilor si fructelor de padure, si pe care ii gasesti la piata. Galbiori gasesti chiar in aceasta perioada. Ce e bine de stiut este ca toate fructele si legumele salbatice contin o energie nemijlocita de mana omului, adica primesc energie de la soare si nutrienti din pamant curat, fara alte substante. Te incurajez sa cumperi de la cei care strabat kilometri, si se zgarie prin maracini, si se intalnesc cu ursul. Oamenii acestia sunt foarte pretiosi, sunt ultimii care mai fac asta. Poti recunoaste cu usurinta galbiorii si daca nu stii cum, traim in era internetului, unde poti gasi orice informatie doresti. Tocanita de galbiori este echivalentul unei portii mari de carne, adica aduce un aport mare de proteine vegetale. In plus, e o sursa de fibre si vitamine, si, mai mult de atat este ataaaaat de gustoasa! Incearca si tu! Pentru aproximativ 2 portii, pune in oala:

  • o jumatate de kilogram de galbiori spalati si curatati de impuritati
  • o ceapa mare rosie taiata marunt
  • un ardei gras mare sau un ardei kapia taiat cubulete
  • doua rosii mari si coapte taiate marunt
  • ulei de masline
  • sare
  • ardei iute
  • patrunjel ( optional )

Nu este nevoie de apa, intrucat ciupercile isi lasa zeama. Ingredientele se lasa la foc incet pana cand sunt fierte, se adauga sarea, ardeiul iute dupa gust, si 3-4 catei de usturoi dati prin presa. Poti presara patrunjel pentru mai multa savoare. Aceasta tocanita se poate manca si cu paine, dar deliciul devine complet cand e mancata cu mamaliga. Mamaliga  se face usor si repede. Pentru 2 portii, pune la fiert 400 de ml de apa cu sare. Cand apa a fiert, adauga aproximativ 300 de grame de malai. Amesteca pana cand mamaliga este fiarta ( vreo 4-5 minute ). Orneaza frumos farfuria cu mamaliga si tocanita si mananca cu om drag. :)

Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *