Pasta de rosii uscate
Pasta de rosii uscate este foarte gustoasa, se prepara rapid si este foarte sanatoasa. E o alegere buna pentru bruschette sau ca si salsa pentru diverse gustari crocante. Poate fi folosita chiar si la paste. Legumele sau fructele uscate au un gust mai pregnant dupa uscare, iar rosiile nu fac exceptie. Rosiile sunt foarte folosite in dieta Mediteraneana. Noi le consumam frecvent, exceptie facand iarna, cand le evitam pe cele de sera si care sunt importate. Asadar, daca vrei sa prepari ceva simplu si gustos, sa trecem la treaba. In functie de cate portii doresti sa faci, ai nevoie de:
- rosii uscate sau rosii uscate in ulei
- 1-2 catei de usturoi
- o crenguta plina de frunze de busuioc proaspat
- ulei de masline
- putina zeama de lamaie
- sare dupa gust
Acum, pune ingredientele intr-un blender sau amesteca-le cu blenderul vertical pana cand textura este pe placul tau. Intinde pe o felie de paine prajita si mananca cu pofta. :)
Leave a Reply