Saratele
Sunt sigura ca ai mai mancat saratele, dar sigur, foarte sigur, nu ai mancat dintr-astea ( nu de alta dar sunt inventie proprie, hihi :) ) Nu contin agenti de afanare, sunt integrale, si au in compozitie doar 7 ingrediente usor de manevrat. Dureaza putin sa le faci ( 3 minute coca si 10 minute coptul ) si prietenii te vor suna tot timpul inainte sa vina in vizita, ca sa te intrebe daca le faci saratele. Glumesc si nu glumesc, dar o data ce te-ai apucat de rontait, devii obsesiv-compulsiv. Ce le face atat de bune? Faptul ca au in compozitie fulgi de ceapa, care dau o aroma intensa, si mac, pentru gust si textura.
Pentru coca ( 1-2 tavi de saratele, depinde de tava ), ia un vas si pune urmatoarele ingrediente in el:
- 1 pahar de apa
- 1 pahar de ulei de masline
- un praf de sare neiodata
- 1-2 linguri de fulgi de ceapa ( ii gasesti la marile magazine la raionul de condimente )
- 1-2 linguri de mac
- faina integrala, cat cuprinde
Fa o coca vartoasa, completand de cate ori e nevoie cu faina. Intinde cu sucitorul o foaie de aproximativ 1/2 cm si taie fasii de aproximativ 8 x 1 cm. Rasuceste-le si pune-le in tava tapetata cu hartie de copt. Baga la cuptor pentru 10 minute, la 220 de Grade, cu flacara de sus si de jos. Repeta actiunea daca ti-a mai ramas coca.
Intre timp, suna-ti prietenii sa ii inviti pe la tine si bucurati-va de timpul petrecut impreuna si de saratelele astea gustoase :D
Tips&tricks: sunt mult mai bune reci ;)
Alexandra
Bună, fulgii de cânepă sunt același lucru cu semințe le decorticate?
Sorin
Buna, reteta contine fulgi de ceapa, dar poti incerca sa pui si seminte de canepa decorticate. Fulgi de canepa nu am vazut pana acum in magazine. In schimb, pe langa seminte mai gasesti pudra proteica din canepa.
Alexandra
Scuzeeeeeeee, am citit canepa… Multumesc !!