Gulas

- - Fel principal

Daca iti doresti sa mananci ceva dens si satios, poti incerca aceasta reteta de Gulas. Este o mancare foarte gustoasa, se poate prepara si vegetarian si prepararea sa dureaza putin, spre deosebire de varianta cu carne. Hai sa facem Gulas. Pentru aproximativ 5-6 portii, ai nevoie de:

gulas

  • 1 kg de cartofi rosii ( ii prefer in detrimentul celor albi deoarece nu prind gust de cartof crud dupa cateva ore, cum se intampla cu ceilalti si au o textura mai ferma – nu se sfarama atat de usor )
  • 2 gogosari
  • 2 cepe rosii mari
  • 2-3 morcovi
  • 1 punga de cubulete de soia texturata
  • 2 linguri de bulion
  • 2-3 lingurite de boia dulce
  • 1 lingura de seminte de chimen
  • 1/2 lingurita de Cumin macinat( chimion turcesc )
  • 1/4 lingurita de boia Cayenne
  • sare neiodata
  • ulei e masline – o cescuta
  • apa

gulas 2

Curata toate legumele, taie cartofii cubulete, morcovii rondele, ardeii fasii, ceapa rosie marunt si, pune-le pe toate in oala . Adauga cubuletele de soia, condimentele, sarea si uleiul, mai putin bulionul. Pune apa in oala mai putin decat limita de sus a legumelor, ca sa nu iasa prea zemos. Mai bine mai adaugi apa pe parcurs. Lasa sa fiarba la foc molcom aproximativ 1 ora, dupa care adauga bulionul. Daca mai e nevoie, mai lasa cateva minute pe foc pana se incorporeaza bulionul. Iar de acum, stii ce urmeaza. Urmeaza pofta buna la Gulas :)

Am mancat de mai multe ori acest Gulas bun la prietenii nostri Tomaso si Cami. Multumim Tomaso pentru inspiratie si pentru ideea cu soia.

p.s. – e foarte bun cu paine proaspata.

Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *