Salata Caprese
Salata Caprese este una dintre cele mai cunoscute salate italienesti. Este o salata usoara si satioasa. Rosiile sunt un energizant natural, stimuleaza metabolismul, contin vitaminele A, B1, B2, B5, B6, C, E, K dar si calciu, magneziu, fosfor, fier si licopen. Busuiocul este un condiment parfumat si foarte sanatos. Maslinele sunt o buna sursa de fier iar mozzarella este o sursa de calciu si poate si consumata si de cei care nu au voie sa manance sarat. Asadar, o salata delicioasa si racoroasa, de vara.
Ingrediente pentru 2 portii:
- 3-4 rosii medii / mari
- mozzarella proaspata, in lichid, 125 g ( un pachet mic )
- busuioc
- masline Kalamata in ulei ( pot fi folosite orice fel de masline )
- ulei de masline
- sare
- piper
- optional zeama de lamaie sau otet balsamic
Se taie rosiile felii rotunde, se adauga mozzarella taiata si ea, busuiocul si maslinele si se condimenteaza dupa gust.
Mmm…
Buon appetito!
p.s. – pentru cei care se hranesc raw, mozzarella poate fi inlocuita cu tofu.
Leave a Reply