Salata calda de naut
Nautul este foarte gustos, si are o concentratie foarte mare de proteine vegetale, ca mai toate boabele si bobitele, incluzand mazarea, fasolea si lintea. Totusi, are o aroma mai rafinata, cumva apropiata de cea a nucilor si iti ofera o senzatie de satietate si implinire. Din naut se pot face si alte mancaruri, incluzand celebrul Hummus, dar eu am descoperit aceasta varianta simpla, rapida si gustoasa. Ideal este sa fierbem chiar noi nautul, doar ca fara o oala cu presiune dureaza foarte mult, si chiar si asa, poate dura cateva ore, dupa ce, in prealabil nautul a fost lasat in apa peste noapte, pentru rehidratare. Asadar, cand nu putem face toate acestea, cumparam naut gata fiert.
Pentru 2 portii de salata calda de naut, ai nevoie de:
- 2 conserve de naut fiert
- ulei de masline
- 2 crengute de rozmarin proaspat
- 1/2 de lamaie
- sare neiodata
Scurge nautul si pune-l la fiert intr-o apa curata. Fierbe-l 5 minute si apoi scurge-l din nou. Aseaza-l intr-o farfurie si adauga sarea, uleiul de masline, lamaia si rozmarinul. Il poti savura ca si fel principal, alaturi de o salata sau ca garnitura pentru alte mancaruri. S-avem pofta, zic! :)
Leave a Reply