O dupa-amiaza de joi

- - Articole sanatoase

In cadrul cursului de nutritie pe care l-am finalizat s-a facut o intalnire care a avut ca scop punerea in practica a cunostintelor si impartasirea obieiurilor noastre culinare. Si, cum nu ne place sa mancam singuri, ne-am intalnit ieri sa ne bucuram impreuna de cateva preparate care sunt usor de facut si care sunt foarte hranitoare si sanatoase. O dupa-amiaza de joi poate fi si asa.MeetingFiecare dintre noi am adus, entuziasti, cate ceva, ca sa oferim din ceea ce stiam si celorlalti si sa ne bucuram impreuna de o dupa-amiaza “gustoasa”.UntModesta, care este din Republica Dominicana ne-a pregatit Sopa Boba ( o supa dulce de legume si taietei indicata in afectiunile digestive ), iar ceilalti colegi impreuna cu coordonatorul nostru am pregatit suc de spanac crud cu portocale facut la storcatorul cu turatie mica, briose cu morcov, unt de casa cu dulceata de merisoare si budinca de avocado.Papa bunReteta de Sopa Boba este urmatoarea:

Se pune apa la fiert, cam 2 litri, cu 5-6 catei de usturoi, o ceapa intreaga, boabe de ienibahar, si sare (dupa gust). Dupa ce incepe sa fiarba, cam dupa 8-10 minute la foc moderat, se pun doi morcovi taiati, si se fierb. Dupa ce sunt usor moi, se pun 4-5 cartofi taiati cubulete, dupa care se adauga taietei. Cea mai buna varianta este cea cu taietei facuti in casa. Daca e nevoie, se poate completa cu apa. Se condimenteaza cu vegeta naturala fara sare sau alti aditivi si, dupa ce se stinge focul si se adauga zeama de lamaie.
Sopa BobaPentru budinca de avocado, gasesti reteta aici.BudincaSucul de spanac proaspat se face dintr-un kilogram de frunze de spanac spalate in prealabil si cateva portocale dupa gust. Pentru un suc mai astringent, poti adauga 1 lamaie si o bucatica de ghimbir.SucImi plac intalnirile care aduna oamenii aproape. Mancarea buna poate fi prilej de apropiere si prietenie, asa ca sa fim deschisi catre oameni si spre a impartasi cu ei timpul si bunatatile pe care stim sa le facem.
Nutritie

 

Post Tags:

Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *