Compot de pepene galben

- - Desert

Pepenele galben este fructul meu preferat. Atat de imbatator cu mireasma lui, si atat de sanatos, uneori constituie pentru mine micul-dejun perfect. Contine vitaminele A si C, dar si B6, B9, si potasiu.

Mergand la piata ieri, am gasit la o doamna cinci pepenasi rumeni in obraji. I-am luat cu grija in traistuta mea, si m-am gandit ca as vrea sa ii pastrez pentru cand va fi trecut vara. Dar cum?!

Fara ezitare, m-am gandit: ” De ce n-as face compot din ei, sa ii am pentru la iarna si sa topai de bucurie cand o sa deschid un borcan? ” Zis si facut. Am cumparat borcane, si am facut la fel ca la compotul de visine.

M-am tot gandit la o modalitate sanatoasa de a conserva compotul. Eventual, poti adauga un conservant, ca sa nu inceapa sa fermenteze. Ma voi interesa de alternative nu atat de nesanatoase.

Compot de pepene galben

Pentru 10 borcane de 800 ml  am folosit:

  • 3 pepenasi de aproximativ 1 kg
  • zahar brun ( 3-4 linguri la borcan )
  • apa
  • ? conservant

Am taiat pepenii in jumatati, i-am curatat de samburi, dupa care i-am scobit cu lingura de scobit pepene ( voi reveni cu detalii ). Am umplut pe jumatate borcanele, am pus zaharul si apa. Am inchis capacele si am agitat bine, dupa care le-am pus la fiert intr-o oala cu fund dublu umpluta cu apa pana la jumatatea borcanelor. Le-am fiert 30 de minute si le-am lasat sa se raceasca.

Sa mancam cu pofta si bucurie la iarna. Spor!

Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *