Tagliatelle cu trufe negre

- - Fel principal

Intorcandu-ne dintr-o tabara, prin zona Vladeni ( Brasov ), am vazut pe marginea drumului scris mare: “Trufe”, si mi-a venit in minte ideea de Tagliatelle cu trufe negre. Chiar daca eram obositi si Sorin nu voia sa opreasca, am insistat. Am mai mancat trufe cand am mers intr-o excursie la Calcata, in Italia.

trufe

As fi vrut sa ii impartasesc si lui aceasta mica bucurie de a manca acest fel de mancare impreuna, mai ales ca el nu incercase trufele. Zis si facut. Dupa o mica negociere, am dat 30 de lei pe doua bucati. Dimensiunea lor era asemanatoare caiselor sau poate putin mai mici. Exista multe variante in care se pot folosi trufele, iar eu am ales aceasta varianta.

Am cumparat Tagliatelle, am ajuns acasa si am pus apa la fiert. Intre timp, m-am apucat sa fac sosul. Am pus intr-o tigaie ulei de masline, cativa catei de usturoi si 1 ardei iute ( din cei mici, rosii ). Dupa ce usturoii s-au facut aurii, am adaugat 3/4 din trufele date pe razatoarea mica. Am lasat 1 minut. Intre timp, adaugasem sare la apa de fiert pentru paste, si pastele, desigur. Dupa ce aromele s-au amestecat in tigaia cu trufe, am adaugat putina apa de la paste, in asa fel incat sa se faca un sosulet. Am adaugat sare si am stins focul. Intre timp, pastele erau gata fierte ( e important sa respectam timpul de fierbere ). Am adaugat pastele peste sos si am amestecat.

pasteAm pus pastele in farfurii si am adaugat deasupra ce a ramas din trufele razuite, plus putin patrunjel, dar nu mult, ca sa nu concureze cu gustul trufelor. Bineinteles, nu putea lipsi vinul. Daca nu ai incercat pana acum reteta, poate esti curios / curioasa, iar daca ai incercat-o, poate iti este pofta. Oricum, sa ne bucuram de micile bijuterii ale padurii, bineinteles cu cumpatare.

paste

 

 

Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *