Hrana sanatoasa

- - Articole sanatoase

Cine esti tu cu adevarat? Esti job-ul tau cu care te identifici atat de bine? Esti colegii tai care sunt in permanenta nemultumiti, critici, cool dar insingurati? Esti familia ta? Esti oamenii morocanosi si gri de care esti inconjurat(a)? imageDaca primul lucru pe care il intrebi atunci cand intalnesti un om nou, este unde lucreaza, e posibil ca sa te consideri una cu ceea ce muncesti si sa crezi ca asta e masura lucrurilor. E posibil sa fie asa, dar nu sunt convinsa. Tu nu esti job-ul tau, oricat de tentant ar fi sa crezi asta, oricat de multi ani ai muncit pentru status-ul tau si oricat de reconfortanta e recompensa in raport cu tine si cu ceilalti. Nu esti titlul tau corporatist, englezesc, intraductibil.

Cunosc multi oameni, unii mai apropiati, altii doar cunostinte, care imi spun ca sunt realizati profesional, dar dincolo de acest lucru au un sentiment de gol. E dureros, dar niciodata prea tarziu pentru actiune. Ce putem face cu ce avem?

Putem alege sa aducem ceva bun in jurul nostru, sa oferim voluntar ceva din noi, putem alege sa aducem la lumina valorile care s-au stocat in ADN-ul nostru de atatea generatii, putem sa fim atat de minunati cum ne vedeau cei din familie cand eram un pui de om. Nu ni se cuvine nimic pe lumea asta, nu suntem centrul Universului si uitam adesea sa multumim si sa fim recunoscatori. La propriu, Pamantul e undeva la marginea galaxiei noastre. Uitam ca suntem limitati, vulnerabili, ca exista suferinta in lumea asta dar si frumusete si lumina. Suntem separati unii de ceilalti, dar, totusi atat de interconectati. Nu mai vedem dincolo de usa noastra, ne punem masti una peste alta. Suntem prea ocupati ca sa traim. Sunt atatea lucruri minunate in jurul nostru! Sunt atati oameni care duc dorul unei lumi bune si unii, care se implica cu adevarat sa faca din aceasta lume una mai buna. Uneori ne simtim singuri, dar nu suntem. Exista intotdeauna o diferenta intre aparenta si esenta. Ceea ce pare nu e ceea ce este.imageAdevarata noastra valoare sta in ce putem face sau cine putem fi dincolo de aceste lucruri. Putem fi cine dorim sa fim. Cand alegem sa fim cea mai buna varianta a noastra incepem sa oferim ceva din vulnerabila si mica noastra fiinta, dar, de fapt, incepem sa fim una cu tot ce e in jurul nostru. Nu avem nimic de pierdut, pentru ca nu oferim de la noi, ci de la Cineva / Ceva ce e mai presus de noi. In aceasta fiinta care suntem noi se afla adunate cele mai minunate lucruri din lume daca scopul in care le folosim este unul nobil.imagePoate crezi ca un astfel de articol nu are legatura cu domeniul site-ului, insa are. Sanatatea se imparte in Sanatate Fizica, Sanatate Mintala si Sanatate Sociala. Eu as mai adauga si altceva, ce nu am invatat la scoala. O dimensiune spirituala, dar care nu are religie. Hrana sanatoasa poate reprezenta cu totul altceva in fiecare dintre cele 4 instante. Daca ne preocupa sanatatea fizica, nu e suficient.

“Mens sana in corpore sano”, totul integrat armonios intre alte fiinte si in Univers.

“Fii schimbarea pe care o doresti in lume” – spunea Mahatma Ghandi.

<3

Post Tags:

Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *