aRoma

- - Articole sanatoase

image

imageimageimageimageimage

Tocmai ne-am intors dintr-un loc cu pini mediteraneeni, cu soare bland, si strazi picturale. Din peisaj nu putea lipsi mancarea pe masura.

Printre mancarurile delicioase si abundenta de mancare vegetariana, anul asta am regustat Carciofi alla Romana, adica anghinare gatita pe indelete cu condimente, Broccoletti, un fel de pui de broccoli cu tot cu frunze facuti sote, si Cicoria, adica o papadie facuta tot sote.

Bineinteles ca nu puteam sa nu ne bucuram de pizza sau paste, de Ristretto si dulciurile siciliene din marzipan, sau de inghetata la una dintre cele mai mari, mai vechi si cunoscute gelaterii din Roma, Giovanni Fassi – 1880.  Sa nu uitam vinul, care in mare parte, in Italia este taninos si, as putea spune, rustic.

Iti impartasesc cu drag experientele noastre culinare si iti trimit virtual cate putin din fiecare ca sa te bucuri si tu! Si iti ofer si o inghetata mare, pe masura inimii, cadou de ziua mea, care a fost cu ceva zile in urma. Spune-mi aromele, ca sa le pun frumos intr-un con. :)

Roxana

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *